Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon gotovo dva tjedna zbrke oko distribucije prtljage i stotina otkazanih letova zbog lošeg vremena koje je pogodilo londonsku zračnu luku Heathrow danas je britanski zračni prijevoznik British Airways morao otkazati 50 letova.


Dvije uzletno-sletne staze na Heathrowu kratko su bile zatvorene zbog odleđivanja jer je u Londonu pao snijeg te je kontrola zračnog prometa smanjila broj slijetanja i uzlijetanja.

Vezani članci Slika nije dostupna Treći dan kaosa na novom terminalu Heathrowa Slika nije dostupna London: Otkazani letovi i brojna kašnjenja zbog magle

"Glavni problem na Heathrowu je snijeg i led po zračnoj luci. Imamo pripremljene dobro uvježbane postupke kako bi riješili probleme s ovakvim vremenskim prilikama a sva područja zračne luke se odleđuju i čiste", priopćila je tvrtka British Airways (BAA).

BAA je također objavila da su jutros riješeni problemi sa kompjuterskim programom koji je regulirao raspodjelu prtljage putnika s letovima zbog čega je u subotu otkazano 12 letova.

Od otvaranja terminala 5 27. ožujka koji je stajao 8,6 milijardi dolara British Airways bio je primoran otkazati stotine letove, a deseci tisuća komada prtljage su izgubljeni što je tvrtku BA stajalo oko 32 milijuna dolara.

Ti početni problemi uzrokovani su problemima s parkiranjem za osoblje, sigurnošću i pristupom terminalu koji je veličine 50 nogometnih igrališta za koji je BA rekao da je najbolja takva građevina na svijetu.