Obavijesti Video Pretražite Navigacija

London: Zbog snijega na Heathrowu otkazano 50 letova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon gotovo dva tjedna zbrke oko distribucije prtljage i stotina otkazanih letova zbog lošeg vremena koje je pogodilo londonsku zračnu luku Heathrow danas je britanski zračni prijevoznik British Airways morao otkazati 50 letova.

Dvije uzletno-sletne staze na Heathrowu kratko su bile zatvorene zbog odleđivanja jer je u Londonu pao snijeg te je kontrola zračnog prometa smanjila broj slijetanja i uzlijetanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Slika nije dostupna Treći dan kaosa na novom terminalu Heathrowa

"Glavni problem na Heathrowu je snijeg i led po zračnoj luci. Imamo pripremljene dobro uvježbane postupke kako bi riješili probleme s ovakvim vremenskim prilikama a sva područja zračne luke se odleđuju i čiste", priopćila je tvrtka British Airways (BAA).

BAA je također objavila da su jutros riješeni problemi sa kompjuterskim programom koji je regulirao raspodjelu prtljage putnika s letovima zbog čega je u subotu otkazano 12 letova.

Od otvaranja terminala 5 27. ožujka koji je stajao 8,6 milijardi dolara British Airways bio je primoran otkazati stotine letove, a deseci tisuća komada prtljage su izgubljeni što je tvrtku BA stajalo oko 32 milijuna dolara.

Ti početni problemi uzrokovani su problemima s parkiranjem za osoblje, sigurnošću i pristupom terminalu koji je veličine 50 nogometnih igrališta za koji je BA rekao da je najbolja takva građevina na svijetu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene