Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Desecima tisuća putnika u Velikoj Britaniji propali su planovi putovanja kada je otkazano stotinjak letova i zbog kašnjenja desetaka letova koje je izazvala gusta magla koja je obavila London.


Oko 88 letova je otkazano u zračnoj luci Heathrow, prema izvorima zračne luke. Radilo se uglavnom o letovima unutar velike Britanije ili kratkim letovima u Europu u vrijeme kada je 3,5 milijuna putnika trebalo otputovati iz Velike Britanije na novogodišnje praznike.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Zbog obilne kiše poplavljene ulice Londona: "Nikad nisam vidio ovako nešto" Aerodrom, Ilustracija Europska komisija smišlja plan za spas turizma: Ovo je dio preporuka koje su procurile u javnost

Na Gatwicku, drugoj najvećoj britanskoj zračnoj luci, otkazano je 15 letova, od kojih 10 British Airwaysa i 5 Easy Jeta.

Prema podacima jedne glasnogovornice Heathrowa, očekuje se poboljšanje vremena sljedećih dana. U maloj zračnoj luci City svi su letovi otkazani.

Jučer je 181.000 putnika trebalo koristiti zračnu luku Heathrow, nakon 214.000 u subotu, dana najgušćeg prometa u godini i 118.000 koliko se očekuje danas.

Tisuće putnika čiji su putni planovi poremećeni, ne očekuje bitno bolja situacija u siječnju kada su na Heathrowu i Gatwicku, kao i škotskom Glasgowu najavljeni štrajkovi osoblja.