Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seksualni prijestup

Ljubavnici homoseksualci osuđeni za pedofiliju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubavnicima pedofilima, 49-godišnjem Stephenu Carruthersu i 45-godišnjem Johnu Batesu izrečena je dugogodišnja kazna zatvora, a prema riječima suca, čini se kako je velika vjerojatnost da u zatvoru ostanu do kraja života.

Dva su pedofila dječake tinejdžere seksualno iskorištavali u svojem stanu u Blackpoolu. Zajedno su počeli živjeti nakon što su izašli iz zatvora, oboje optuženi za pedofiliju, a svoju su vezu započeli još u zatvoru Strangeways u Mancheseteru. Za pedofiliju su osuđeni ranih 1980-ih. Kako bi dječake namamili u svoj stan koristili su novac i priče o poznavanju mnogih slavnih osoba, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Pedofilija - 4 tko će pomoći djeci? Klinička psihologinja o slučaju pedofilije u zadarskoj školi: "Najjače traume ostavljaju zapravo situacije gdje je djetetu to bila bliska osoba" Slika nije dostupna NASTAVAK OBRAČUNA VIDEO Akcija Armagedon: Kod susjeda palo još 11 pedofila, policija objavila što su sve pronašli prilikom pretraga njihovih stanova

‘Jednostavna ogavna stvarnost u ovom slučaju prema mojoj procjeni jest da ste vi nepopravljivi predatorski pedofili. Jednostavno ne možete odoljeti porivu da stupite u kontakt s dječacima kako bi zadovoljili vlastite seksualne potrebe’, rekao je prilikom izricanja presude sudac Christopher Cornwall. ‘Štetu koju ste nanijeli svakom od tih dječaka teško je izračunati. Ono što svi oni imaju zajedničko jest da ste ih vi namjeravali iskoristiti, zlorabiti njih i njihovu nevinost. Bacili ste veliku sjenu na njihovu tinejdžersku dob. Ne sumnjam da predstavljate velik i značajan rizik u izazivanju ozbiljne štete drugim dječacima u budućnosti, kao što ste to već učinili u svakoj prigodi kada ste pušteni iz zatvora. Oboje ste iznimno opasni. U vašem društvu nije siguran niti jedan maloljetni dječak’, rekao je sudac.

Carruthersu je osuđen na minimalno pet i pol godina zatvora prije nego ga se može razmatrati za oslobađanje. Već je za pedofiliju i otmicu djeteta osuđivan tri puta. Bates mora u zatvoru provesti najmanje četiri i pol godine za stupanje u spolni odnos s djetetom i jedno za otmicu djeteta. Međutim, sudac je rekao kako želi da bude jasno da su oboje suočeni s dugogodišnjim zatvorskim kaznama. Ukoliko jednoga dan par i bude pušten, moći će ponovno živjeti zajedno.

Dva su dječaka upoznala Carruthersa kada ih je zamolio da mu pričuvaju pse dok on kupuje cigarete u trgovini. Uskoro im je nudio novac da za njega izvršavaju neobične poslove u njegovom stanu, a kasnije i predložio da im može dati svakome milijun funti ukoliko zadovolje njegove želje. Ljubavni je par dječacima također tvrdio kako poznaju mnoge slavne osobe.

‘Sa svojim sam partnerom u vezi već 10 godina i u tih 10 godina nikada nismo planirali zlostavljanje djece’, rekao je Carruthers sudu. Oboje su porekli optužbe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene