Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija sve istražuje

Liječnik tijekom poroda nasilno povukao bebi glavu i otkinuo je: Bolnica pokušala sve zataškati, roditelji slučaj prijavili policiji

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Brazilski liječnik našao se pod istragom nakon što se saznalo da je tijekom poroda nasilno povukao bebinu glavu i otkinuo je.

Stravične scene poroda odvijale su se pred očima užasnutog oca, a sve se dogodilo 1. svibnja u bolnici Hospital das Clinicas da UFMG u četvrti Santa Efigenia u gradu Belo Horizonte u Brazilu.

Obitelj kaže da je novorođenče bilo živo kad je porod počeo te da ih je nakon traumatičnog incidenta bolnica pokušala prisiliti da potpišu dokumente kojim bi zataškali cijeli slučaj.

 

Djetetova majka, Ranielly Coelho Santos, cijeli slučaj prijavila je policiji. Tijekom poroda neimenovani opstetričar pozvao je oca djeteta da prisustvuje porodu te je otac rekao da je vidio kako djevojčica otvara oči i miče ustima čim joj se pojavila glavica, piše Daily Mail.

No liječnik se popeo na majčin trbuh kako bi pokušao izvaditi dijete te je djevojčici otkinuo glavu.

Pročitajte i ovo Mirjana Livojević, Inicijativa mladih liječnika - 1 Tijela na podu Liječnica nakon uznemirujuće snimke: "Ne želimo da bolnice budu politički poligoni i da netko vuče bodove na takvim stvarima. To je stvarno degutantno"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepravomoćna presuda Liječnik u Slavoniji osuđen zbog pokušaja silovanja i bludnih radnji, žrtve su bile mlađi muškarci

Ranielly Coelho Santos i Victor da Silva tvrde da su liječnici zašili glavu njihove novorođene djevojčice Emanuelly nakon što su je otkinuli i ubili je tijekom neuspjelog poroda.

U policijskom izvješću stoji kako je obitelj nakon tragičnog događaja primila ispriku od liječnika te je rečeno da će bolnica podmiriti sve troškove sahrane.

No sve to pod uvjetom da obitelj potpiše dokumente u kojima piše da je obdukcija već obavljena u bolnici i da je djetetovo tijelo već pregledano te da se neće slati na Pravni medicinski institut na daljnju analizu. Roditelji su odbili potpisati ponuđene dokumente i sve prijavili policiji.

Iz bolnice su poručili da duboko žale zbog događaja te da će istražiti čitav slučaj dok čekaju rezultate obdukcije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene