Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Liječnik u Slavoniji osuđen zbog pokušaja silovanja i bludnih radnji, žrtve su bile mlađi muškarci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri i pol godine zatvora, toliko je dobio liječnik iz Slavonije. Nepravomoćno je osuđen zbog počinjenja kaznenih djela pokušaja silovanja i bludnih radnji. Sve se dogodilo još 2015. godine, a žrtve liječnika bile su mlađi muškarci.

Liječnik je policiji prijavljen u prosincu 2015. godine, proveo je u pritvoru tri dana. Optužnica je podignuta u ožujku 2016. godine, a na nepravomoćnu presudu su žrtve čekale do početka travnja ove godine.

Osuđen je na tri i pol godine bezuvjetnog zatvora. S obzirom na to da je presuda nepravomoćna, obje strane u postupku imaju pravo na žalbu. Tijekom istražnog i sudskog postupka, svjedočilo je devet mladića, piše 035portal.

Kaznena djela počinjena su u ambulanti u kojoj je radio i u obrazovnoj ustanovi gdje je predavao.

Pacijentu dirao genitalije

Prema svjedočenju, u ambulanti je pacijentu za kojeg je sumnjao da ima bruh rekao da se skine, dirao ga po spolnom organu i testisima. Potom mu je rekao da legne na trbuh, mazao stražnjicu gelom i masirao ga dodirujući mu anus.

Pročitajte i ovo Škarina žrtva - 2 Pozvala žene da prijave nasilje Žrtva Damira Škare za Dnevnik Nove TV: "Kad sam čula njegov glas, meni je doslovce pozlilo"

Kad se pacijent okrenuo i ustao, počeo mu je povlačiti spolovilo gore-dolje, potom je kleknuo ispred njega, vodom mu oprao spolovilo i obrisao ga ručnikom. Optužen je da je počinio radnju jednaku spolnoj bez pristanka druge osobe.

Htio staviti ruku na spolovilo

U obrazovnoj ustanovi je htio staviti ruku preko odjeće na spolovila više mladića.

Liječnik se u sudnici uglavnom branio šutnjom, svoju obranu dao je tek prije davanja završnih riječi. Rekao je da ga se dugotrajnim postupkom željelo degradirati kao liječnika, supruga i oca te da je cijeli postupak montiran, a da su u svemu sudjelovale i njegove kolege.

Pročitajte i ovo Ilustracija određen mu pritvor Uhićen Splićanin: Monstrum pretukao pa silovao suprugu, i to pred njihovim djetetom

"I dalje uzdignute glave radim i živim jer nikada nisam ništa nikome nažao učinio", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene