Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Virtualni pištolj

Licemjerje Zapada: Osuđivali su Siriju i Egipat, a sad razmišljaju o ukidanju društvenih mreža

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći protivnik britanskoj vladi je' virtualni pištolj', odnosno društvene mreže.

Britanska Vlada nada se da se ovakav scenarij više neće ponoviti. Kako bi pronašli one koji su radili nerede, provjeravaju sve pa i društvene mreže. Smatraju da se većina dogovarala putem Facebooka, Twittera i SMS poruka.
'Pokušavamo identificirati prijestupnike i od toga nećemo odustati. Bez obzira koliko će nam trebati vremena', kazao je šef londonske policije Tim Godwin.

Pročitajte i ovo Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri... Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde"

Upravo su društvene mreže pogodne za takva organiziranja. 'One su osobito optimizirane da bi vrlo lagano pronašli ljude koji razmišljaju na isti ili sličan način. Mlada osoba na Zapadu, recimo do 35. godina u biti više ni ne poznaje život bez interneta i njima je to prirodni kanal komunikacije', smatra bloger Marko Rakar

U Egiptu su također dogovarali prosvjede putem društvenih mreža. No, Vlada ih je odmah blokirala. I u Siriji Facebook prosvjedi, no i tamo je vlada bila jača od prosvjednika. Udar na slobodu i prava građana, zgrozio je Zapad.

'To je jedna vrlo licemjerna pozicija! Na sve te pokušaje naša zapadna civilizacija je jako ljuta, a istovremeno čim se zapali nekoliko automobila i zgrada u Londonu ili kao što smo jučer vidjeli u San Franciscu, onda se odjedanputa razmišlja o tome da se gase društvene mreže i mobilne mreže', ističe Rakar.

I Hrvatska je imala svoje Facebook prosvjede koji su na početku imali velik odaziv. Marko Rakar kaže da se vlade mogu kratkoročno boriti s komuniciranjem na društvenim mrežama. Ta je bitka izgubljena, jer uvijek postoji način kako pomoću  tehnologije biti korak ispred.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene