Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprečne informacije

Libija tvrdi da je pogodila ratni brod, NATO tvrdi da nije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libija je objavila da su njezine snage pogodile jedan NATO-ov ratni brod dok je on ispaljivao projektile na područja u zapadnim djelovima grada Misrate koji drže pobunjenici, no NATO je tu informaciju opovrgnuo.

Libijska državna televizija objavila je da su libijske snage 'pucale (na ratne brodove) i jednog izravno i snažno pogodile'. Nisu navedeni nikakvi drugi detalji. Reuters iz Kaira navodi kako trenutno nije moguće provjeriti takva izvješća. Dužnosnik NATO-a je, međutim, u utorak navečer u Bruxellesu opovrgnuo izvješće libijske državne televizije da su libijske snage pogodile saveznički ratni brod ispred obala grada Misrate.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snažne eksplozije NATO žestoko napao Libiju, pobunjenici zauzeli posljednji naftovod Slika nije dostupna Pola sata bombardiranja VIDEO: Najjači napad na Tripoli dosad

>> Libija: NATO natjerao Gadafijeve snage na povlačenje

'To je potpuno izmišljeno', ustvrdio je dužnosnik dodajući da je u kontaktima s operativnim zapovjedništvom u Napulju provjereno te da nema niti jednog NATO-ova broda toliko blizu obali da bi ga mogle pogoditi snage pukovnika Moamera Gadafija. Dužnosnik je ukazao na činjenicu da do ovoga izvješća dolazi 24 sata nakon što je jedan NATO-ov brod uspješno spriječio napade na Misratu jurišnim čamcima.(HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene