Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lažni plastični kirurg osuđen na tri godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski sud osudio je u ponedjeljak jednog liječnika na tri godine zatvora zbog pretvaranja da je plastični kirurg i dovođenja u opasnost pacijenata koje je ilegalno operirao u zapuštenoj klinici u Marseilleu.

Michelu Maureu je suđeno u lipnju pod optužbom da je namamio stotine pacijenata u svoje prljave prostorije između 2002. i 2004. pretvarajući se da je plastični kirurg i izvodio na njima bolne operacije u nehigijenskim uvjetima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krim istraživanje u tijeku Oprez: Lažni policajci pljačkaju! Slika nije dostupna Izgorjelo 8.400 četvornih metara Split: Optužen mladić zbog podmetanja više požara

Maure je također osuđen na novčanu kaznu od 75.000 eura te da novčano obešteti svoje žrtve od kojih se njih oko 100 žalilo da su unakaženi i trajno oštećena zdravlja.

On je pobjegao dok je sud pripremao presudu i uhićen je u Španjolskoj 19. kolovoza nakon što je opažen na luksuznoj jahti. Očekuje se da će ga Španjolska izručiti Francuskoj za nekoliko dana.

Maure je liječnik, ali ne i obučeni plastični kirurg. Skinut je s popisa francuskih liječnika 2007. zbog toga što je radio u Maseilleskoj klinici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene