Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lavrov: 'Washington uništio vojnu ravnotežu s Rusijom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države su uništile vojnu ravnotežu s Rusijom odlukom o postavljanju elemenata proturakenog štita u Poljsku, rekao je u srijedu ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov uoči posjeta Varšavi.

"Poljska nije shvatila da je postala vrlo opasan element. Pogreškom Sjedinjenih ravnoteža između vojnih potencijala Washingtona i Moskve je poremećena", rekao je Lavrov u razgovoru kojeg je u srijedu objavio poljski dnevni list Polska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEJASNI POSTUPCI Skandal s ''Dodikovom ikonom'' se nastavlja: Veleposlanik ju unio u zemlju, tvrde da je bezvrijedna Slika nije dostupna STARA 300 GODINA Rusija vraća pozlaćenu ikonu koju je Dodik poklonio Lavrovu, u pomoć pozvan i Interpol

Posjet Lavrova, koji će u četvrtak razgovarati s poljskim ministrom vanjskih poslova Radoslawom Sikorskim i poljskim premijerom Donaldom Tuskom, prvi je posjet jednog ruskog visokog dužnosnika nekoj zemlji članici EU nakon rusko-gruzijskog sukoba u kolovozu.

Poljska koja podržava gruzijskog predsjednika Mihaila Saakašvilija se "osvetila" Moskvi i primila američku bazu s deset presretača koji u letu mogu uništiti balističke rakete dugog odmeta, rekao je Lavrov.

"Poljska nam se osvetila zbog obrane stanovnika Osetije", rekao je šef ruske diplomacije.

General Nikolai Solovtsov, šef ruskih strateških snaga upozorio je u srijedu da bi mjesta koja prihvate elemente američkog proturaketog štita u Poljskoj, Češkoj i drugdje mogla postati metom međukontinentalnih ruskih raketa.

Prema anketi koju je u srijedu objavio dnevni list Gazeta Wyborcza, 77 posto Poljaka drži da Rusija može u budućnosti predstavljati vojnu, gospodarsku i političku prijetnju njihovoj zemlji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene