Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raskol se produbljuje

KAOS U UKRAJINI Rusija upozorava: 'Stanje izmiče kontroli'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija osuđuje 'nepriličnu' potporu koju neke europske vlade pružaju ukrajinskoj oporbi, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Segej Lavrov, ocijenivši da u toj zemlji stanje izmiče kontroli.

"Voljeli bismo da se neki naši europski kolege ne ponašaju tako neodgovorno u ukrajinskoj krizi", rekao je Lavrov. Podsjetio je na događaje u prosincu kada su "članovi više europskih vlada sudjelovali u protuvladinim prosvjedima u zemlji s kojom održavaju diplomatske veze".

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Sergej Lavrov Pozvao na oslobađanje svih talaca "To je izravna prijetnja međunarodnom miru": Lavrov oštro osudio napade Britanije i SAD-a

"To jednostavno ne priliči", dodao je. Napomenuo je da su prosvjednici, koji već dva mjeseca borave za Trgu neovisnosti u središtu Kijeva, zauzeli zgrade javnih ustanova kao što je gradska vijećnica.

Ukrajina: Novi žestoki okršaj policije i prosvjednika

"Zamislite da se to dogodi u nekoj zemlji Europske unije. Bi li to bilo moguće? To se nikad ne bi dopustilo", rekao je Lavrov.

Ruski ministar je kritizirao prosvjednike zbog "nasilja, napada na policiju, paleži, bacanja Molotovljevih koktela i eksplozivnih naprava", ocijenivši takvo ponašanje "svekolikom povredom svih europskih standarda".

"Mislim da pozivi na mir ukrajinskih oporbenih čelnika poput Vitalija Klička, pokazuju da se stanje u ovom trenutku otima kontroli", kazao je Lavrov.

Prosvjedi u Ukrajini počeli su prije dva mjeseca, pošto je predsjednik Viktor Janukovič naglo promijenio politički pravac, odustavši od potpisivanja ugovora o pridruživanju EU-u i okrenuvši se Rusiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene