Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Goleme lavine na afganistanskom prijevoju Salang, na planini Hindukušu, odnijele su najmanje 160 života, priopćio je afganistanski dužnosnik.


'Od jučer smo izvukli ukupno 160 tijela', rekao je za agenciju France Presse Abdul Basir Salangi, guverner pokrajine Parvana u kojoj je prijevoj Salang, s istoimenim tunelom na koji se u utorak obrušilo najmanje 17 lavina u nizu i blokiralo mu izlaze.

Vezani članci Snijeg je zatrpao Austriju (Foto: AFP) - 2 Snježna apokalipsa u Austriji: U lavini poginuo tinejdžer, 40 mjesta u Alpama odsječeno od svijeta Snijeg u Austriji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Na snazi najviši stupanj opasnosti od lavina, u Austriji snijeg potpuno odsjekao od svijeta čak dvije tisuće ljudi

>> U lavini u Afganistanu 64 mrtva, 400 ozlijeđenih

Lavine su izvan tunela zatrpale i vozače i putnike automobila, autobusa i kamiona na toj jedinoj cesti koja tijekom cijele godine povezuje sjever i jug Afganistana. Tunel Salang nalazi se na 3400 metara nadmorske visine i dug je 2.6 kilometara. Njime na dan prolazi oko tisuću vozila. Afganistanske i koalicijske snage evakuirale su dosad oko 500 ozlijeđenih u lavinama. (HIna)