Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 70 ozlijeđenih

U lavini u Afganistanu 64 mrtva, 400 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strahuje se da je 64 osobe poginulo u vozilima koja su preko noći zbog lavina ostala zarobljena u planinskom tunelu u Afganistanu, javlja Voice of America.

Služebene informacije govore o 24 izvučena mrtva tijela, a vjeruje se da je još 40 osoba preminulo pod snijegom. Spasilačke službe evakuirale su oko 400 ozlijeđenih. Nakon višednevna snijega lavine su blokirale ulaze u 2,6 km dugačak tunel Salang na glavnoj prometnici koja povezuje glavni grad Kabul i Mazar-i-Šarif na sjeveru zemlje, a prolazi kroz opasni prijevoj kroz gorje Hindukuš na 3.400 m, javlja Reuters. Associated Press javlja kako je tisuću i po ljudi bilo blokirano u lavinama.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Ilustracija Teška nesreća Lavina u Švicarskoj odnijela tri života: Ne zna se ima li i nestalih

'Od ponedjeljka popodne blokirano je oko 1.500 ljudi, više od 70 je ozlijeđeno, a 30 je mrtvih', kaže se u priopćenju ministarstva obrane, a prenosi France Presse. Šest stotina spasilaca, pripadnika vojske i policije, kopalo je snijeg cijelu noć i izvuklo tisuću i pol preživjelih, rekao je glasnogovornik ministarstva obrane general Zahir Azimi.

Poginuli stradali u automobilima koje je prekrila lavina

General Kabir Adarabi, šef policije sjeverne pokrajine Baglana rekao je da su neki poginuli stradali u autima koje je prekrila lavina, a neki su se smrznuli jer je u ponedjeljak navečer bilo iznimno hladno. 'Još je stotinjak vozila zarobljeno na cesti prema tunelu, ali zbog oluje naše spasilačke ekipe sporo napreduju', rekao je, kako prenosi dpa.

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai izrazio je žaljenje zbog te nesreće i 'naredio vlastima da učine sve što mogu kako bi se tunel što prije ponovno otvorio, a pomoć uputila onima kojima treba', kaže se u priopćenju iz predsjedničke palače. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene