Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kubanskom špijunu, čije je nedavno oslobođenje bilo dio dogovora o zatopljenju odnosa SAD-a i Kube, bilo je dopušteno da iz američkog zatvora pošalje uzorak sjemena kako bi mu supruga ostala u drugom stanju, objavilo je američko ministarstvo pravosuđa.


Gerardo Hernandez u zatvoru je bio od 1998. godine. Bio je dio tzv. kubanske petorke uhićene zbog špijunaže i jedan od trojice koji su pušteni prošli tjedan u razmjeni zatvorenika.

Vezani članci Owen Paterson Supruga bivšeg britanskog ministra Patersona pronađena mrtva u njihovu domu Paul Whelan Rusija osudila bivšeg američkog marinca na 16 godina zbog špijunaže, SAD suđenje proglasio nepravednim

Doživotnu kaznu služio je zatvoru u Kaliforniji, 3600 kilometara od kuće, a njegovoj supruzi nije bilo dopušteno da ga posjeti.

Američki špijuni pobjegli pred Rusima u Švedsku!

Mnoge su stoga iznenadile fotografije s dočeka u Havani gdje mu se supruga pojavila s trbuščićem. "Možemo potvrditi da su Sjedinjene Države omogućile da se ispuni želja gospođe Hernandez da zanese dijete sa suprugom", objavio je glasnogovornik ministarstva pravosuđa.

Hernandez je pušten iz zatvora u sklopu razmjene za američkog humanitarca Alana Grossa koji je pet godina bio u zatvoru na Kubi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook