Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najviše u Milanu

Kriza u Italiji izazvala rast kriminala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teška recesija u Italiji je izazvala rast kriminala, a nakon tri godine neprestanog pada, broj zločina u toj zemlji počeo se 2011. ponovno povećavati.

Prošle je godine u Italiji zabilježeno 2,76 milijuna kaznenih djela, što je rast od 5,4 posto prema godini ranije. Na 100.000 stanovnika, u 2011. dogodilo se 4.557 kaznenih djela, objavilo je u utorak talijansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli

>> Italija: Uhićen zloglasni šef napuljske mafije

Najviše kriminala ima u pokrajini Milanu, koja vodi u crnoj statistici s 294.875 kaznenih djela, što je 7.360 na 100.000 stanovnika. Slijede Rimini, Bologna, Torino, Rim i Genova. Najveći rast kriminala bilježe Forli, Livorno, Rimini, Ravenna i Lucca.

Najviše je porastao broj provala i slučajeva džeparenja. Godine 2011. bilo je 21 posto više provala nego u 2010., a džeparenja su porasla za 16 posto. Istodobno, smanjen je broj krađa automobila, koji je za 0,7 posto pao na 126.999 slučajeva.

Stručnjaci smatraju da je povećani broj krađa i razbojstava izazvan krizom, odnosno visokom razinom nezaposlenosti. Najveći broj kriminalnih djela čine muškarci u dobi između 15 i 25 godina. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene