Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Grubijan' bio u bijegu godinama

Italija: Uhićen zloglasni šef napuljske mafije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija je priopćila da je uhitila zloglasnog šefa napuljske mafije Camorre, za kojim je tragala zbog ubojstva, a bio je u bijegu već niz godina.

Francesco Matrone (65) za kojim policija traga od 2007. zbog ubojstva i drugih kaznenih djela, kako navodi policija na svojoj mrežnoj stranici, ime je s takozvanog ‘popisa najopasnijih bjegunaca u okviru posebnog programa potrage’ na kojemu je devet imena.

Na tom je popisu, među ostalim, i Matteo Messina Denaro, kum sicilijanske mafije Cose Nostre. Talijanski mediji pišu da je Matrone osuđen na dvije kazne doživotnog zatvora zbog ubojstva dviju osoba.

Pročitajte i ovo Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli Ilustracija 'Ndrangheta, Cosa Nostra, Camorra... Više od tisuću pripadnika talijanske mafije trenutno živi i djeluje u Njemačkoj

>> Karabinjeri došli uhititi mafijaškog bossa, susjedi ih napali

Uhićen je u pokrajini Salernu, južno od Napulja, a akcija u kojoj redarstvene snage obavljaju pretres još traje. Kako navodi dnevnik La Repubblica na svojoj mrežnoj stranici, Francesco Matrone i Pasquale Loreto predvodili su mafijaški klan Loreto-Matrone, skupinu koja trenutačno gubi utjecaj u pokrajini Salernu.

Agencija ANSA piše pak da je Matrone s nadimkom ‘grubijan’, uhićen u Battipagliji, mjestu u toj pokrajini, u akciji u kojoj je sudjelovalo stotinjak redarstvenika uz potporu helikoptera. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene