Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Davosa

Iz velike multinacionalne kompanije stiglo upozorenje: "Europljani će osjetiti posljedice..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Financijski direktor multinacionalne kompanije DP World Yuvraj Narayan očekuje da će najveći teret poskupljenja zbog poremećaja u transportu uzrokovanog krizom na Crvenom moru, pasti na leđa potrošača u Europi.

Prekidi u pomorskom prometu na Crvenom moru podići će cijene robe široke potrošnje, posebno u Europi, rekao je u utorak izvršni direktor logističke multinacionalne kompanije DP World.

Financijski direktor kompanije sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Yuvraj Narayan očekuje da će najveći teret poskupljenja zbog poremećaja u transportu pasti na leđa potrošača u Europi.

Pročitajte i ovo Izraelske ročnice Znaju sve o neprijatelju Bile su "izraelske oči" na granici, upozoravale su na rat, ali nitko ih nije slušao: One su prve ubijene, a nisu imale ni oružje

"Cijena robe koja dolazi iz Azije u Europu bit će znatno viša", rekao je Narayan na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma.

Pročitajte i ovo Svjetski moćnici u švicarskom gradu Davosu - 4 Bankarska elita Zelenski u Davosu na sastanak s vodećim svjetskim investitorima: Ondje je zbog jednog razloga

Pročitajte i ovo Ilustracija Krađa u susjedstvu Iz termoelektrane nestalo 100 tona bakra: "Shvatili su da pumpa ne radi jer više nema kabela"

"Europski potrošači osjetit će posljedice... One će biti teže u razvijenim gospodarstvima nego u gospodarstvima u razvoju", dodao je šef financija logističke tvrtke.

Rastu i premije osiguranja od ratnog rizika za pošiljke koje putuju kroz Crveno more, rekli su u utorak izvori iz sektora osiguranja. Kontejnerski brodovi čekaju pred ulazom u Crveno more ili odabiru dulju rutu, oko Rta dobre nade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene