Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krađa u susjedstvu

Iz termoelektrane nestalo 100 tona bakra: "Shvatili su da pumpa ne radi jer više nema kabela"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Iz Telmoelektrane Šoštanj objasnili su da su interne kontrole i analize stanja pokazale da su neki zaposlenici krali bakar iz trajno obustavljenih blokova 1 do 4.

Zaposlenici dulje vrijeme uklanjaju bakar iz istrošenih blokova 1, 2, 3 i 4 Termoelektrane Šoštanj. Službenih je informacija malo, no neslužbeno se govori da je iskopano i prodano oko 100 tona bakra.

Kako piše slovenski Večer, krađu nisu počinili pojedinci, već se radi o organiziranoj skupini zaposlenika jer se neke stvari ne mogu raditi bez odgovarajućeg dopuštenja i naloga nadređenih, u što na primjer spada pravilno uzemljenje zgrade. Koliko je bakra otuđeno, kolika je bila grupa zaposlenika i koliko su dugo to radili, nitko ne otkriva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječnici oduševljeni Čudo u susjedstvu: Mladi bračni par dobio četvorke, sada imaju čak petoricu sinova

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasno vrijeme Njemačkoj prijeti kaos: Ponovno najavljuju ekstremni crni led

"Da nešto ne štima, shvatili su kad su htjeli ispumpati žbuku iz bloka 4 i shvatili su da pumpa ne radi jer više nema kabela", rekao je izvor za Večer.

U tijeku je policijski očevid, a iz policije su zasad samo potvrdili da nad jednom od tvrtki s tog područja postupaju zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela velike krađe, za što je predviđena kazna do pet godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene