Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kremlj:

Putin se nada konstruktivnom dijalogu s Theresom May

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je rekao da je spreman za "konstruktivan dijalog" s britanskom premijerkom Theresom May, službeno imenovanom na tu funkciju.

"Vladimir Putin je potvrdio da želi konstuktivan dijalog i suradnju s britanskom premijerkom o sadašnjim pitanjima u pogledu bilateralnih odnosa i međunarodnog dnevnog reda", navodi Kremlj u priopćenju.

Pročitajte i ovo Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz"

Theresa May je u srijedu poslijepodne službeno proglašena britanskom premijerkom, a kraljica Elizabeta II. ju je zadužila da formira novu vladu koja će imati težak zadatak provedbe Brexita.

Putin je zahvalio Davidu Cameronu na suradnji s Rusijom i rekao da vjeruje u pozitivan potencijal rusko-britanskih odnosa, navodi Kremlj.

"Nadam se da će vaše bogato političko iskustvo biti korisno upotrijebljeno u Velikoj Britaniji kao i u svijetu", naveo je predsjednik u telegram upućenom Cameronu, prema tom priopćenju.

Vladimir Putin je ocijenio krajem lipnja da će odluka britanskih građana u korist povlačenja Velike Britanije iz EU imati traumatizirajuči učinak i da će se dugo osjećati.

Odnosi Velike Britanije i Rusije su se pogoršali nakon afera špijuniranja, ali i istrage o smrti bivšeg agenta ruskih tajnih službi Aleksandra Litvinenka 2006. u Londonu.

London se otvoreno zalaže za zapadne sankcije određene Moskvi 2014. zbog njezine uloge u ukrajinskoj krizi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene