Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spektakl na Himalajama

Kralj Butana pred tisućama podanika oženio pučanku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Butana napokon su dočekali ženidbu kralja Jigmea Khesara Namgyala Wangschucka.

Taj 31-godišnjak je vlast od oca preuzeo prije pet godina i nacija se već zabrinula da će ostati neženja. No, kralj je na svečanom obredu oženio 21-godišnju pučanku Jetsun Pema. Svečani obred popratilo je tisuće Butanaca dok su ostali vjenčanje gledali na malim ekranima.

Pročitajte i ovo Ilustracija PRIOPĆENJE POLICIJE Mladu Albanku u Zagrebu oteli iz zaručnikove kuće, određen im pritvor Posljedice požara na vjenčanju u Iraku više od 100 mrtvih VIDEO Pogledajte trenutak u kojem se svadba iz snova pretvorila u noćnu moru

Točno vrijeme početka svečanosti izračunali su astrolozi, a cijelo slavlje je bilo popraćeno tradicionalnim trubačima, bubnjarima i plesačima.  Na vjenčanju nije bilo inozemnih princeza, državnih čelnika niti poznatih svjetskih ličnosti. Svejedno, kralj jigme je jako poštovan od svoga naroda i na glasu je kao dobar poglavar.

Posljednje kraljevsko vjenčanje u Butanu se odvilo 1988. godine kad je Jigmeov otac oženio četiri sestre. No Jigme kaže da će biti vjeran lijepoj Jetsun.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene