Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ide u zatvor

Uhićen kradljivac sigurnosnih planova za jedno od najvećih sportskih događanja

Mladić koji je ukrao sigurnosne planove za Olimpijske igre osuđen na sedam mjeseci zatvora
Mladić koji je ukrao sigurnosne planove za Olimpijske igre osuđen na sedam mjeseci zatvora Foto: Afp
Muškarac koji je iz vlaka na pariškom željezničkom kolodvoru Gare du Nord ukrao sigurnosne planove za Olimpijske igre u Parizu osuđen je na sedam mjeseci zatvora.

Muškarac koji je u ponedjeljak navečer zaposleniku pariške gradske vijećnice ukrao torbu u kojoj su navodno bili planovi policije o osiguranju Olimpijskih igara u Parizu, osuđen je na sedam mjeseci zatvora, objavili su u subotu pravosudni izvori.

Torba s računalom i dva USB-a ukradena je u vlaku na pariškome željezničkom kolodvoru Gare du Nord, a pripadala je inženjeru zaposlenom u pariškoj gradskoj vijećnici, 56-godišnjaku koji ju je stavio u pretinac za prtljagu iznad sjedala u vlaku.

Pročitajte i ovo Prisluškuje li Rusije njemačke oružane snage? Objavljen tajni razgovor Rusija prisluškuje njemačku vojsku? ''Ovo bi moglo biti vrlo ozbiljno''

Kradljivac je muškarac rođen 2001. i u petak se pojavio pred sudom u glavnome francuskom gradu. Krađa je izazvala zabrinutost nakon što je policijski izvor objavio što se nalazilo u torbi.

No pariško je tužiteljstvo kasnije priopćilo da su na USB-u "bile samo informacije o gradskome prijevozu u Parizu za vrijeme Olimpijskih igara, a ne osjetljive sigurnosne informacije", kako se isprva činilo.

Pročitajte i ovo Pronađena nestala 48-godišnjakinja Uspješna potraga Pronađena nestala žena iz Međimurja: Prevezena je u bolnicu

Osumnjičenik je otprije poznat policiji zbog krađa u javnome prijevozu. Bit će ispitan i gradski službenik jer treba utvrditi je li, noseći sa sobom USB prekršio interna sigurnosna pravila, stoji u priopćenju pariške gradske vijećnice.

Za vrijeme održavanja Olimpijskih igara u razdoblju od 26. srpnja do 11. kolovoza svakodnevno će na dužnosti biti oko 35.000 pripadnika sigurnosti, uključujući i dvije tisuće agenata.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene