Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Službena Priština pozdravila je danas načelni dogovor čelnika Europske unije, postignut na summitu u Bruxellesu u petak, o slanju na Kosovo civilne misije EU-a koja bi zamijenila UNMIK.


Misija od 1800 policajaca, sudaca i istražitelja trebala bi pomagati kosovskim vlastima da postupno preuzmu ovlasti misije UN-a, koja je u pokrajini raspoređena od 1999. godine.

Vezani članci Neredi u Sjevernoj Mitrovici VIDEO Kaos na Kosovu - Vučić Srbima: "Nemojte reagirati na nasilje, ali ako krenu u nasilje - vi zaštitite narod, a mi ćemo biti uz vas". Problemi s vojnim helikopterima - 4 Opet problemi s vojnim helikopterima: Na obje letjelice u NATO misiji na Kosovu utvrđena neispravnost

"Vlada Kosova odluku o slanju civilne misije EU-a na Kosovo smatra pozitivnim korakom i snažno podržava", izjavio je glasnogovornik kosovske vlade Avni Arifi.

Visoki dužnosnik Demokratske partije Kosova Hashima Thacija, Enver Hoxhaj, rekao je da odluka o slanju misije Europske unije pokazuje da "neovisno od procesa u Vijeću sigurnosti UN-a, Bruxelles, Washington i zapadna Europa će u cijelosti podržati neovisnosti Kosova, u skladu sa sporazumom Marttija Ahtisaarija".

Dužnosnica Srpskog nacionalnog vijeća središnjeg Kosova Rada Trajković izjavila je da je bila kakva misija koja dolazi na Kosovo na bazi Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti UN-a prihvatljiva i za srpsku zajednicu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju