Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Kosovo neće utjecati na stanje u BiH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kakav god bude rasplet zbivanja na Kosovu to neće utjecati na stanje u Bosni i Hercegovini, izjavio je zapovjednik vojnih snaga Europske unije u BiH, general Ignacio Martin Villalain.

'Mi ne predviđamo da će, što god se na kraju zbilo sa statusom Kosova, imati bilo kakav utjecaj na situaciju u ovoj zemlji. No, naravno da smo spremni na svaku situaciju', kazao je general Villalain.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komšić: 'BiH će opstati' Slika nije dostupna Optužnica protiv krijumčara ljudi

Španjolski general je istaknuo kako u ovom trenutku ne postoje ni planovi za smanjenje sadašnjeg kontigenta EUFOR-a u BiH koji broji dvije tisuće i 300 vojnika smještenih uglavnom na području Sarajeva.

'Raspolažemo i pričuvnim snagama koje u slučaju potrebe mogu biti raspoređene u BiH u vrlo kratkom vremenu. Nadam se da to nikada neće biti nužno', kazao je zapovjednik europskih vojnih snaga.

Komentirajući opće sigurnosno stanje u BiH, Villalain je ocijenio kako ne postoji bilo kakva ozbiljna prijetnja sigurnosti u toj zemlji. 'Mislim da je sigurnosna situacija u BiH povoljna i ne vidim da bi se u budućnosti u tom smislu trebalo nešto promijeniti', kazao je Villalain.

Potvrdio je i kako će snaga pod njegovim zapovjedništvom nastaviti tragati za optuženima za ratne zločine, za kojima je tjeralicu raspisao Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene