Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kosovski Albanci jednostrano će proglasiti nezavisnost 6. veljače, tvrdi danas beogradski list Večernje novosti, pozivajući se na "dobro obaviještene diplomatske krugove" u Beogradu i Parizu.


Taj potez Prištine bit će izveden u tijesnoj koordinaciji s američkom administracijom i stožernim državama Europske unije, zbog čega i nosi šifru "koordinirana neovisnost", piše list.

Vezani članci Slika nije dostupna Grčka i dalje ne priznaje neovisnost Kosova Slika nije dostupna Stanje na Kosovu 'alarmantno'

Večernje novosti kažu kako će neovisnost Kosova najprije priznati Sjedinjene Države, a potom i tri članice kontaktne skupine, Velika Britanija, Italija i Francuska, kojima bi se potom pridružile i Slovenija, kao predsjedavajuća EU-a, te Austrija i Albanija.

Uvod u "rasparčavanje" Srbije, kako to definira list, bit će sjednica Vijeća ministara EU, koja je zakazana za 28. siječanj iduće godine, na kojoj će prema izvorima tog lista biti formalizirana odluka o slanju na Kosovo misije EU-a koja bi trebala zamijeniti dosadašnju UN-ovu misiju UNMIK.