Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Kosovo jednostrano proglašava neovisnost 6. veljače'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovski Albanci jednostrano će proglasiti nezavisnost 6. veljače, tvrdi danas beogradski list Večernje novosti, pozivajući se na "dobro obaviještene diplomatske krugove" u Beogradu i Parizu.

Taj potez Prištine bit će izveden u tijesnoj koordinaciji s američkom administracijom i stožernim državama Europske unije, zbog čega i nosi šifru "koordinirana neovisnost", piše list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Svjetski sukob preko naših leđa'' Srbi bijesni na Putina, tvrde da im je okrenuo leđa: "Zar ovako, braćo Rusi?" Slika nije dostupna Stanje na Kosovu 'alarmantno'

Večernje novosti kažu kako će neovisnost Kosova najprije priznati Sjedinjene Države, a potom i tri članice kontaktne skupine, Velika Britanija, Italija i Francuska, kojima bi se potom pridružile i Slovenija, kao predsjedavajuća EU-a, te Austrija i Albanija.

Uvod u "rasparčavanje" Srbije, kako to definira list, bit će sjednica Vijeća ministara EU, koja je zakazana za 28. siječanj iduće godine, na kojoj će prema izvorima tog lista biti formalizirana odluka o slanju na Kosovo misije EU-a koja bi trebala zamijeniti dosadašnju UN-ovu misiju UNMIK.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene