Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovo: Glasanje proteklo bez incidenta, birališta zatvorena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasačka mjesta za parlamentarne i općinske izbore na Kosovu zatvorena su večeras u 19 sati, a izbori na kojima je prema nevladinim udrugama glasalo 45 posto građana, protekli su bez incidenta.

Predstavnici Središnjeg izbornog povjerenstva Kosova odlučili su da će svi glasači koji su u 19 sati bili na biralištima nastaviti glasati bez obzira što su tada zatvorena birališta.

Pročitajte i ovo Sva birališta uredno su otvorena Otvorena biračka mjesta Stigli prvi prigovori, iz DIP-a poručuju: "Ako se biračima ovo dogodi, moći će glasati - uz dodatan korak" Ilustracija Dan odluke Hrvatska u srijedu bira novi saziv Hrvatskog sabora

Predstavnici OESS-a i Središnjeg Izbornog povjerenstva izjavili su večeras kako nije zabilježen nijedan incident na glasačkim mjestima.

Predstavnik Koalicije nevladinih organizacija na Kosovu, Lulezim Peci izjavio je večeras Televiziji Kosova kako je prema prvim informacijama do 19 sati na Kosovu glasalo 45 posto građana s pravom glasa.

Biračka mjesta na Kosovu otvorena su u sedam sati, a na gotovo 2.000 glasačkih mjesta građani su glasali za 100 zastupnika Skupštine Kosova, vijećnike i predsjednike 30 kosovskih općina.

Od 120 zastupničkih mandata, 20 mjesta rezervirano je za pripadnike manjina, po deset za Srbe i ostale manjinske zajednice.

Središnje izborno povjerenstvo Kosova i Misija OESS-a najavili su za 22 sati konferenciju za novinstvo na kojoj će dati podrobnije rezultate o današnjim petim po redu kosovskim izbora na kojima je pravo glasa imalo 1,5 milijuna građana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene