Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kontaminirano mlijeko u Kini: Gotovo 13.000 djece hospitalizirano

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 13.000 dojenčadi primljeno je u bolnice u Kini zbog posljedica hranjenja mlijekom kontaminiranim melaminom, objavilo je u nedjelju ministarstvo zdravstva, a prenijela su kineska službena glasila.

Kako navodi ministarstvo, ukupni broj hospitalizirane djece popeo se na 12.892, javila je agencija Nova Kina.

Pročitajte i ovo Ilustracija ODLUKA VLADE Sada je i službeno: Pogledajte nove najviše cijene ulja, mlijeka, brašna, šećera.. Krava - 2 negativan trend Pala proizvodnja mliječnih proizvoda, ali ne svih: DZS objavio podatke za prošlu godinu

Četvero djece stare nekoliko mjeseci umrlo je od sredine rujna pošto su pili mlijeko u prahu kojemu je dodan melamin, otrovna tvar koja se koristi u proizvodnji ljepila i plastike.

Ustanovljeno je da deset posto testiranih uzoraka mlijeka u prahu iz triju najvećih kineskih tvrtki koje se bave proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda, sadrži melamin, toksičnu industrijsku kemijsku tvar, koja uzrokuje bubrežne kamence. Radi se o tvrtkama Sanlu, Mengniu, i Yili.

Melamin je toksična industrijska kemijska tvar bogata dušikom koja u mlijeku podiže razinu proteina, jer ga u protivnom smanjuje voda. Dosad je bilo malo raspoloživih znanstvenih informacija o učinku melamina na ljude, ali nakon ovih slučajeva u Kini posljedice su vidljive.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene