Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Opasni za slijepce

Kongres zabranio 'nečujna' vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Kongres odlučio je zabraniti 'nečujna' vozila kako bi se na taj način poboljšala sigurnost pješaka, biciklista i drugih sudionika prometa.

Odluka je donesena zbog sve većeg broja električnih vozila. Prometne vlasti dobile su rok od 18 mjeseci tijekom kojih moraju odrediti minimalnu jačinu zvuka za ekstremno tiha vozila. Zakon predviđa i upozoravajuće signale kada vozilo putuje niskim brzinama i nečujno.

Pročitajte i ovo Giorgia Meloni i Joe Biden Različita gledišta Meloni posjetila Bidena: Poznato o čemu su razgovarali, jednu temu nisu dotakli Ilustracija Istina je vani Nesvakidašnje saslušanje u Kongresu ujedinilo zastupnike: Poznat odgovor na pitanje jesu li tijela pronađena u NLO-ima - ljudska?

>> 'Zeleni Papa' htio bi električni papamobil

Udruge slijepih i slabovidnih osoba pozdravile su ovu odluku koju svojim potpisom u zakon treba pretvoriti američki predsjednik Barack Obama.

Nekoliko proizvođača električnih automobila nude različite opcije za buku, tako da njihova vozila mogu čak i proizvoditi zvukove poput Lamborghinija i Ferrarija. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene