Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa ekolog!

'Zeleni Papa' htio bi električni papamobil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. sklon je korištenju električnog papamobila jer je ekološki osviješten, rekao je predsjednik vatikanskog pontifikalnog povjerenstva kardinal Giovanni Lajolo.

'Ako mu ponudimo električni papamobil koji je učinkovit, siguran i razumne veličine, zašto bi se odlučio za papamobil na benzin?', upitao se kardinal Lajolo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovoljan je jedan poziv Nema potrebe da stari automobili završe u prirodi ili trunu po dvorištima: Pogledajte kako na njima možete zaraditi Subvencije i Vlada - 2 Pritisak Europske komisije Hoće li Vlada ukinuti subvenciju za energente? "E sad, što će biti nakon izbora, ja ne vjerujem HDZ-u ni kad darove nose"

>> Papa siromasima za ručak omogućio tartuf od 100.000 eura

>> Papa Benedikt XVI. dolazi u Hrvatsku 4. lipnja 2011.

Inače, Benedikta XVI. talijanski tisak je prozvao i 'zelenim Papom', iz razloga što se više puta zauzeo za uvođenje ekoloških inovacija, poput solarne energije.

Milan Nitzschke, zadužen za komunikaciju u SolarWorldu, tvrtki koja je izradila opremu solarnih ploča za krov dvorane Pavla VI. gdje Papa održava audijencije, potvrdio je da Vatikan razmatra uvođenje električnog papamobila. Ipak, on je upozorio kako bi trebalo obratiti pozornost i na to da su Papine službe sigurnosti pomalo nesklone promjeni opreme koju već otprije poznaju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene