Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši američki državni tajnik Henry Kissinger predložio je u nedjelju da se održi međunarodna konferencija o budućnosti Iraka, objavio je u nedjelju BBC.


- Moramo kratkoročno dati međunarodnu definiciju za zakonito razrješenje krize - nešto što može dobiti pristanak susjednih država, nas i naših saveznika, kazao je Kissinger odgovarajući na pitanja BBC-ja u svom domu u Connecticutu na istoku SAD-a.
 
- U kratkom roku treba organizirati međunarodnu konferenciju u kojoj će sudjelovati susjedne zemlje, možda i stalne članice UN-ova Vijeća sigurnosti i zemlje koje su zainteresirane za razrješenje krize kao što su Indija i Pakistan, kazao je dobitnik Nobelove nagrade za mir.

Vezani članci Povijesni susret pape Franje i šijitskog duhovnog vođe Sistanija Povijesni susret pape Franje i šijitskog duhovnog vođe Sistanija Prizor iz filma 4700 kilometara daleko - 1 Kao 15-godišnjak s majkom i sestrama pobjegao u Hrvatsku: "Tata je htio udati svoje 9-godišnje kćeri. Mami je prijetio da će joj baciti kiselinu u lice"

Kissinger (83) je bio savjetnik predsjednika Richarda Nixona za nacionalnu sigurnost, njegov državni tajnik i tajnik njegova
nasljednika Geralda Forda.