Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kissinger predložio međunarodnu konferenciju o Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki državni tajnik Henry Kissinger predložio je u nedjelju da se održi međunarodna konferencija o budućnosti Iraka, objavio je u nedjelju BBC.

- Moramo kratkoročno dati međunarodnu definiciju za zakonito razrješenje krize - nešto što može dobiti pristanak susjednih država, nas i naših saveznika, kazao je Kissinger odgovarajući na pitanja BBC-ja u svom domu u Connecticutu na istoku SAD-a.
 
- U kratkom roku treba organizirati međunarodnu konferenciju u kojoj će sudjelovati susjedne zemlje, možda i stalne članice UN-ova Vijeća sigurnosti i zemlje koje su zainteresirane za razrješenje krize kao što su Indija i Pakistan, kazao je dobitnik Nobelove nagrade za mir.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih

Kissinger (83) je bio savjetnik predsjednika Richarda Nixona za nacionalnu sigurnost, njegov državni tajnik i tajnik njegova
nasljednika Geralda Forda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene