Obavijesti Video Pretražite Navigacija
6.671 metar

Kinezi postavili novi rekord u Marijanskoj brazdi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska podmornica Jiaolong s ljudskom posadom zaronila je u dubine Marijanske brazde čime je postavila svoj novi rekord kada je došla na dubinu 6,908 metara pod morem.

Dubine Pacifika Jiaolong je počeo osvajati jučer u 7 sati po lokalnom vremenu. Nakon postavljanja novog nacionalnog rekorda, zaronom u Marijansku brazdu, najdublju točku na svijetu, posada prikuplja uzorke vode i stavlja oznake na dno mora, izvijestio je AP.

Pročitajte i ovo Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 4 Usred oceana VIDEO Objavljena snimka velike zapljene kokaina: Mornarica presrela podmornicu i uhvatila krijumčare Slika nije dostupna U lovu na rekord Tvorac Avatara ide na dno Marijanske brazde!

Prošli je petak podmornica, za vrijeme prvog zarona bila 6.671 metar pod vodom, što je samo po sebi bilo rekord u odnosu na prošlu godinu, kada su zaronili 5.188 metara.

>> Snimke zarona na najdublju točku: 'Zapanjila me potpuna izolacija'

Jiaolong će zaroniti još nekoliko puta, a posadi je ove godine cilj postići dubinu od 7.000 metara.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene