Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineski državljanin Vang Ling Li u nedjelju navečer je nožem, u Knez Mihailovoj ulici u središtu Beograda, povrijedio pet šetača.


Kako pišu beogradski mediji, Ling Li je oko 22.15 sati utrčao u jedan beogradski restoran i s pulta uzeo veliki nož za sječenje mesa, te je istrčao na ulicu i trčeći nasumice napadao prolaznike, sve dok ga nije sustigla i uhitila policija.

Vezani članci Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, i Domagoj Mikić Dvije škole, dva incidenta: "Bojim se da se djeca u školi sve manje osjećaju sigurno, da se nasilje iz obitelji i društva prelijeva i tamo" Zabijen nož u stol Drama u zagrebačkoj školi: Pijan uletio na roditeljski sastanak, mahao nožem pa ga zabio u stol. Svladao ga bivši pripadnik ATJ Lučko

Motivi za mahniti pohod Kineza središtem Beograda nisu poznati. 

Trojica napadnutih ozlijeđena su lakše, dok je jedan od teško
ozlijeđenih dobio prijelom lubanje, odsječena su mu dva prsta desne i povrijeđena tetiva lijeve ruke, a drugi je zadobio frakturu lubanje i posjekotine glave.

Prema riječima kirurga Urgentnog centra dr. Dušana Jovanovića obojica teško povrijeđenih su, nakon liječničke intervencije, u stabilnom stanju, dok su troje lakše povrijeđenih nakon ukazane pomoći pušteni na kućno liječenje.