Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon skandala s melaminom

Kina pojačava nadzor nad prehrambenim namirnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina će osnovati jedinstveno povjerenstvo za nadzor ispravnosti prehrambenih namirnica, nakon brojnih skandala zadnjih godina, objavila je u srijedu agencija Xinhua.

Dosad je za prehrambenu sigurnost bilo zaduženo više uprava, a ovo će povjerenstvo biti u izravnoj nadležnosti vlade, dodaje službena agencija. Zadaća povjerenstva je 'pojačati sustav nadzora prehrambenih namirnica, čija se slaba učinkovitost dugo smatrala uzrokom opetovanih prehrambenih skandala', ističe Xinhua.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokrenuta nova racija Pronađeno još 170 tona onečišćenog mlijeka Slika nije dostupna Platili životom smrt šestero djece Kina: Dvoje pogubljeno zbog olova u mlijeku

>> Melamin ozbiljno ugrozio prehranu

Tu reformu treba potvrditi kineski parlament koji početkom ožujka počinje svoju opću godišnju sjednicu.Prije nekoliko mjeseci u mliječnim proizvodima u Kini pronađena je kemijska tvar melamin od kojega je umrlo šestero i razboljelo se 296.000 kineske djece. U prosincu su trojica muškaraca optužena za umiješanost u taj skandal osuđena na smrt, od kojih jedan uvjetno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene