Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri astronauta

Kina planira početkom 2013. slati u svemir novu posadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina planira početkom 2013. lansirati svemirski brod Shenzhou 10 s ljudskom posadom, rekao je u subotu visoki dužnosnik kineskog svemirskog programa, a prenosi novinska agencija Xinhua.

To će biti još jedan korak naprijed u kineskim ambicijama za većom prisutnošću u svemiru, koja uključuje gradnju svemirske postaje do 2020.

Ljudska posada mogla bi se sastojati od jednog ženskog i dva muška astronauta koji bi uskoro trebali ući u svemirski modul Tiangong 1, rekao je dužnosnik Niu Hongguang.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvanzemaljci je izliječili 'Hipnotizirala sam pacijenticu i otkrila da je bila odvedena na svemirsku letjelicu' Slika nije dostupna Misterij u svemiru Američka vojska ne želi reći zašto je lansirala raketu i što nosi

>> Nešto čudno se događa na kinesko - indijskoj granici...

Novi plan nadovezuje se na uspješan let svemirskog broda Shenzhou 9, koji se na Zemlju vratio krajem lipnja i u svemir odveo prvu Kineskinju te obavio pokusno pritajanje, ključan element plana za gradnju svemirske postaje.

Kina je još daleko od svemirskih supersila SAD-a i Rusije, ali je Shenzhou 9 bio četvrta kineska svemirska posada od 2003., ostvarena u vrijeme zastoja američkog svemirskog programa zbog štednje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene