Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Indijci zabezeknuti

Nešto čudno se događa na kinesko - indijskoj granici...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednja tri mjeseca na kinesko-indijskoj granici uočeni su neobični događaji.

Misteriozna žuta svijetla uzdižu se s kineske strane, a kako indijska vojska ne može otkriti o čemu se radi, čitava situacija za njih predstavlja više sramotu, nego strah. Na već ionako velik pladanj problema tih dviju zemalja, među kojima su pogranični problemi, trgovinski deficit i Dalaj Lama, na red je čini se došao i takozvani šlag na tortu - NLO-i.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Manji broj ilegalnih prijelaza Božinović najavio kupnju skupocjenih helikoptera: "Smanjit ćemo pritisak na Hrvatsku granicu i EU" Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

>> Doznajte tajnu zašto leteći tanjuri nisu postali svakodnevica!

'Preko 100 NLO viđeno duž granice s Kinom', naslovnica je današnjeg izdanja lista Times of India, kojeg prenosi Los Angeles Times.

Indijski vojnici koji patroliraju često napetom i 3.360 kilometara dugom granicom između ta dva azijska diva, tvrde kako su viđeni NLO-i nekakve žute sfere, koje se uzdižu s kineske strane granice te lagano putuju nebom tri do pet sati, nakon čega jednostavno nestanu.

Indijski vojni dužnosnici isključili su mogućnost da se radi o kineskim bespilotnim letjelicama ili satelitima koji lete u niskoj orbiti. Još u rujnu, indijska je vojska postavila uz jedan dio granice mobilni radar i spektrometar, kako bi dokučili što to tamo 'pleše' po zraku. I dok su indijski vojnici gledali 'light show', uređaji su zabilježili signal koji sugerira kako njihovi NLO-i nisu napravljeni od metala.

Indijci su nakon toga pokušali s bespilotnom letjelicom, no čim su je usmjerili prema žutoj sferi, ona bi nestala. U čitavu stvar pozvani su za mišljenje i astronomi, ali oni su odustali za samo tri dana, zaključivši kako nije riječ o tijelima nebeskog porijekla.

Ipak, u posljednja tri mjeseca, indijska vojska zabilježila je gotovo 100 takvih incidenata, a nedostatak odgovora prouzročio je više sramote nego straha u vojnim krugovima te zemlje. Počele su i druge teorije, poput tih da se možda radi o gruboj psihološkoj operaciji koju provodi kineska strana, ili da se radi o vrlo sofisticiranoj sondi, koja je osmišljena kako bi testirala spremnost indijske vojske.

'Ako postoje ta viđenja, ne bi me čudilo da je to demonstracija tehnologije, jer Kinezi su vrlo napredni', rekao je general poručnik B.S.Jaswal, bivši zapovjednik sjevernih kopnenih snaga Indije. 'U moje vrijeme nismo viđali takve stvari', zaključio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene