Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje ostalima

Znate li kako se u Kini kažnjavaju korumpirani političari?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski sud u petak je na doživotni zatvor osudio bivšeg šefa Komunističke partije u južnom gradu Guangzhou zbog optužbi za korupciju.

Wan Qingliang je stavljen pod stranačku istragu još 2014., a naknadno je zbog kaznenog progona predan pravosudnim tijelima.

Pročitajte i ovo Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita Vjeko Luetić, doktor korupcije - 1 U pritvoru je Policijski doktor za mito uhićen zbog - primanja mita: "Porekao je počinjenje kaznenog djela"

Sud u gradu Nanningu na svojoj službenoj stranici objavio je da je Wan uzeo više od 100 milijuna juana (oko 15 milijuna dolara) u mitu i poklonima u zamjenu za pomoć pri promociji i odobravanju projekata. Sud je također naložio da se oduzme sva njegova imovina.

Wan, koji je zbog optužbi za korupciju mogao biti osuđen i na smrtnu kaznu, priznao je krivnju i predao dokaze koji ranije nisu otkriveni u istrazi pa je dobio blažu kaznu, izvijestio je sud.

Reuters javlja da nakon presude nije bilo moguće dobiti komentar Wanove obrane ili članova obitelji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene