Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stao na kraj krađama

Kim Jong-Un zabranio generalima da izvoze rudu i naplaćuju novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un dodatno je oslabio utjecaj generala zabranivši im izvoz rudnog bogatstva.

Nakon što je smijenio starog načelnika Glavnog stožera i postavio sebi vjernog časnika na to mjesto, sjevernokorejski vođa Kim Jong-un dodatno je oslabio utjecaj generala zabranivši im izvoz rudnog bogatstva.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Kim Jong Un Pripravnost za rat Kim Jong Un nakon vojne vježbe neprijatelja: "Moramo brzo biti savršeno spremni za rat"

Visoki vojni zapovjednici imali su dosad svojevrsnu autonomiju u izvozu i prodaji zlata, srebra i plemenitih metala koji su iskapani iz sjevernokorejskih rudnika, a za novac na ovaj način namaknut u inozemstvu nikome nisu polagali račune.

>> Kim Jong-Un proglasio se maršalom vojske

Dio novca koristili su za potrebe sjevernokorejske vojske, a smatra se da su i dio stavljali na svoje strane bankovne račune.Kim Jong-Il ovu je praksu podržavao kupujući tako lojalnost vojnog vrha, no njegov sin, koji je zemlju preuzeo početkom ove godine, to više ne želi dopustiti.- Kim Jong-un želi napraviti dvije stvari.

Prvo, novac dobiven prodajom rude planira preusmjeriti u ekonomiju, i drugo, želi smanjiti utjecaj i moć starih generala kako bi ojačao vlastite kadrove - smatraju analitičari južnokorejskog NKLW-a.(Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene