Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan nakon ubojstva zastupnika

Kijev: Ubijen ukrajinski novinar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva maskirana napadača ubila su u četvrtak u Kijevu uglednog ukrajinskog novinara poznatog po proruskim stajalištima, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova, dan nakon što je ubijen bivši zastupnik odan svrgnutom predsjedniku Viktoru Janukoviču.

Oles Buzina (45) bio je poznat po proruskim tekstovima objavljivanim u listu Sevodnya, dijelu medijskog carstva najbogatijeg Ukrajinca Rinata Ahmetova.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Petro Porošenko (Foto: AFP) Strah od ruske invazije Ukrajina zabranila ulazak u zemlju Rusima u dobi od 16 do 60 godina

Prošle se godine kandidirao na parlamentarnim izborima za stranku Ruski blok, ali nije izabran.

Buzinu su nepoznati napadači ubili pred njegovom kućom, objavila je policija u priopćenju dodajući da je istraga u tijeku.

Savjetnik predsjednika Petra Porošenka drži da su ubojstva Buzine i zastupnika Oleha Kalašnjikova povezana, jer su obojica sudjelovala u pokretu "Anti-Majdan" koji se protivio prozapadnim prosvjedima u kojima je 2014. svgnut Janukovič.

"Čini se da se ubojstva pripadnika 'Anti-Majdana" nastavljaju", napisao je Anton Geraščenko na Facebooku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene