Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konvojima u Ukrajinu

Kijev optužuje Rusiju da i dalje potiče napade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska je vojska u nedjelju ustvrdila da je više konvoja oklopnih vozila prešlo iz Rusije u Ukrajinu te da pobunjenici s jugoistoka izvode napade na vladine snage nedaleko od lučkog grada Mariupolja.

Glasnogovornik ukrajinske vojske Andrij Lišenko izjavio je da je vojni vlak sa 60 oklopnih vozila, uključujući i tenkove, stigao u subotu iz Rusije u mjesto Amvrosiivku te da je kasnije konvoj s vojnom opremom prešao granicu kod Novoazovska, istočno od Mariupolja na Azovskome jezeru.

Pročitajte i ovo Rusi uništili ukrajinski HIMARS Velika eksplozija VIDEO Prvi put od početka rata: Rusi silovitim napadom zadali težak udarac Ukrajincima Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati"

"Ondje (u mjestu Širokine, istočno od Mariupolja), u tijeku je vojni sukob. Borbe se nastavljaju. Naši vojnici drže svoje položaje", rekao je Lišenko. Prema njegovim riječima, u posljednja 24 sata separatisti su u području sukoba izveli 44 napada.

VIDEO Na mimohod bačena eksplozivna naprava: Najmanje troje poginulih

Ukrajina i proruski pobunjenici na istoku zemlje potpisali su dogovor o povlačenju teškog oružja s bojišnice.

"Potpisani su dokumenti koji će omogućiti početak povlačenja teškog oružja na čitavoj dužini bojišnice", rekao je general Oleksandar Rozmaznjin. Premda neki mediji pišu da bi povlačenje snaga moglo početi već u nedjelju, Rozmaznjin je ocijenio da je još rano o tome govoriti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene