Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kerstin Fritzl probudila se iz kome

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su liječnici strahovali da 19-godišnja djevojka, rođena u zatočeništvu očeve tamnice, neće preživjeti jer su joj organi počeli otkazivati početkom ovog mjeseca, Kerstin se probudila iz kome.

'Elisabeth i obitelj su veoma sretni, ali znaju da se ne smiju previše nadati. Kerstin je jako krhka. Ostati će u krevetu još dugo, najvjerojatnije mjesecima', rekao je izvor blizak obitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Josef Fritzl silovao je i sestru svoje supruge? Slika nije dostupna Po prvi put... oglasio se i liječnik koji je raskrinkao monstruma Josefa Fritzla

Kerstin je u bolnicu u Amstettenu stigla 19. travnja nakon što se, zbog ozbiljne infekcije bubrega, onesvijestila u tamnici. Stanje joj se pogoršalo, jer su joj otkazali bubrezi i pluća, pa su liječnici izazvali umjetnu komu.

42-godišnja Elisabeth, koja je od svoje 18 godine bila zatvorena u tamnici, dobro se oporavlja, a s obitelji se nalazi u psihijatrijskoj klinici nedaleko od bolnice u kojoj je smještena Kirsten.

Kada su liječnici primjetili da se Kirsten polako fizički oporavlja, počeli su je buditi iz kome.

Dr. Albert Reiter, vođa tima koji se brine za Kerstin, kaže kako je djevojka sada u dobrom stanju. 

Ipak liječnike brine mogućnost da je nekoliko grčeva nastalih uslijed infekcije uzrokovalo nedostatak kisika te dovelo do oštećenja mozga.

'Lijekovi kojim se ona održava u komi, polako se reduciraju. To je prva faza u njezinom mogućem potpunom buđenju. Koliko će ova faza trajati, još ne možemo znati', rekao je dr. Albert Reiter.

U međuvremenu s njezinom mladom braćom rade učitelji koji će ispitati na koji način dječaci mogu nastaviti obrazovanje. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene