Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kenijska oporba poziva na mir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kenijski Narančasti demokratski pokret oporbenoga vođe Raile Odinge pozvao je na mir nakon ubojstva jednoga od njihovih zastupnika u parlamentu.

'Ovo je novi oblik nasilja, ali mi ponovno pozivamo ljude da budu mirni i da na ovakvo nasilje reagiraju izbjegavajući nasilje', rekao je glasnogovornik ODM-a.

Pročitajte i ovo Poziv - 2 Poziv Domagoja Mikića Na dan im kraj kuće prođe 800 kamiona, a vozači bacaju bočice s urinom: "Svi smo već pred pucanjem" Slika nije dostupna Kenija: Policija zabranila prosvjede oporbe

Zastupnika ODM-a Mugabea Werea ubila su dvojica muškaraca ispred njegove kuće, a prema izjavi neimenovanoga policijskog dužnosnika 'čini se da je ubojstvo povezano s nasiljem koje je izbilo nakon izbora'.

Were je prvi političar koji je ubijen u valu nasilja koji je
preplavio zemlju nakon što je 27. prosinca Mwai Kibaki ponovno izabran za predsjednika što je osporio Odinga optužujući Kibakija da mu je ukrao pobjedu.

'Ljudi ovo doživljavaju kao političko ubojstvo', rekao je Salim Lone, glasnogovornik ODM-a. 'Ovo je dio nasilja koje bijesni u zemlji nakon izbora'.

Policija istražuje okolnosti ubojstva koje se dogodilo uoči novog sastanka Odinge i Kibakija koji bi se trebao održati danas poslijepodne.

Tijekom mjesec dana u Keniji je ubijeno 900 ljudi, a približno 250.000 je izbjeglo u sukobima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene