Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turneja Afrikom

Kenijci gnjevni na Obamu jer ih 'preskače'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Kenije, rodne zemlje oca američkoga predsjednika Baracka Obame, gnjevni su na njega jer će ih tijekom predstojeće turneje po Africi - preskočiti.

Na konferenciji za novinare održanoj u petak objavljeno je kako je predsjednik Barack Obama duboko osobno i obiteljski povezan s Kenijom no da 'nije najbolji trenutak za njegov posjet toj zemlji'. Na namjerno izuzeće Kenije s popisa afričke turneje velikim djelom utječe i činjenica da kenijskog predsjednika Uhurua Kanyattu očekuje suđenje pred Međunarodnim kaznenim sudom (ICC) zbog optužbi o postizbornom nasilju 2007., piše američki dvomjesečnik Foreign Policy.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Keniji Tragedija u Keniji VIDEO Strašna eksplozija kamiona s plinom: Ozlijeđeno gotovo 300 ljudi, među poginulima je i dijete Odron zemlje u Tanzaniji - 2 Ilegalni rudnik Užas u Tanzaniji! Blato i zemlja zatrpali ljude, izvučeno 22 tijela: "Pokušavali su zaraditi za život za svoje obitelji"

>> VIDEO Obama britanskog ministra pomiješao s R&B zvijezdom!

No državljani Kenije na Twitteru i ostalim društvenim mrežama iskazuju svoj gnjev zbog Obamine odluke. 'Predsjednika Kanyattu u ožujku smo izabrali sami i bez obzira na optužbe ICC-a, on je i dalje naš predsjednik. Uostalom, već smo vidjeli što se ondje događa', rekao je jedan kenijski učitelj.

'Doći će trenutak kada će Obama trebati Keniju. Mora biti svjestan činjenice da smo mi živjeli i postojali i onda kada on nije bio američki predsjednik', rekao je Kenijac koji je želio ostati anoniman.

Obamina turneja koja počinje 27. lipnja i predstavlja njegov drugi predsjednički posjet crnome kontinentu, ovaj će put uključiti Senegal, Južnoafričku Republiku i geopolitički manje važnog susjeda Kenije, Tanzaniju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene