Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Da' za neovisnost

Katalonski separatisti dobili izbore: Kakva je budućnost Španjolske?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Separatističke stranke su na regionalnim izborima u Kataloniji u nedjelju osvojile apsolutnu većinu mjesta u katalonskom parlamentu, pokazuju službeni rezultati.

Najveća secesionistička grupa "Junts Pel Si" (Zajedno za Da) osvojila je 62 mjesta od 135 u parlamentu, dok je manja ljevičarska stranka CUP osvojila još 10 mjesta, pokazali su službeni rezultati.

Pročitajte i ovo Svaki glas je bitan Svaki glas je važan Ne dopustite susjedu Peri, zbog kojeg nemate krov i lift u zgradi, da vas u srijedu opet zezne: Obucite se i izađite na izbore Prosvjed u Pakistanu I to se događa Pobijedio na izborima pa objavio: "Neću prihvatiti pobjedu, namjestili su mi je"

"Katalonci su rekli da za neovisnost", kazao je vršitelj dužnosti regionalne vlade Artur Mas nakon prebrojanih 83 posto glasova.

Hoće li uskoro završiti Španjolska kakvu poznajemo?

Te dvije secesionističke stranke ranije su priopćile da će jednostrano proglasiti neovisnost Katalonije unutar 18 mjeseci, za što središnja vlada u Madridu kaže da će blokirati na sudu jer to španjolski ustav ne dopušta. (HIna)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene