Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arbitraža oko granice

Erjavec: Tražimo izlaz na otvoreno more i većinu Savudrijske obale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karl Erjavec je rekao da je optimist u pogledu ishoda arbitraže koja bi po njegovim riječima trebala potvrditi slovenski "vitalni" interes dodira s otvorenim morem.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec će tijekom usmene rasprave pred arbitražnim sudom u Den Haagu iznijeti argumentaciju Slovenije glede razgraničenja s Hrvatskom na moru, pri čemu će zahtijevati izlaz na otvoreno more i većinu Savudrijske vale pozivajući se na 'posebne okolnosti'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A nekad su se dobro slagali... Kosor oštro odgovorila Pahoru Slika nije dostupna Godišnjica susreta Pahorova poslanica: Evo što je poručio Hrvatskoj

Erjavec je rekao da je optimist u pogledu ishoda arbitraže koja bi po njegovim riječima trebala potvrditi slovenski "vitalni" interes dodira s otvorenim morem.

'Sve će dobro završiti'

Slovenski predsjednik Borut Pahor u četvrtak je ocijenio da će se arbitražni postupak u Den Haagu, gdje Slovenija do petka brani svoju argumentaciju u graničnom prijepor s Hrvatskom, za Ljubljanu dobro završiti.

'Uvjeren sam da će ministar vanjskih poslova, naša odvjetnička ekipa i naši međunarodni konzultanti odlično obaviti svoj posao', rekao je Pahor te dodao kako vjeruje da će se sve dobro završiti.

'Slovenija nastoji da arbitražni sud u okviru svojega mandata odredi kontakt slovenskih teritorijalnih voda s međunarodnim vodama, i to na pravedan način, te da u skladu s međunarodnim pravom odredi cijelu granicu između dviju država', dodao je slovenski predsednik.

Također je istaknuo kako Slovenija danas ne bi imala takav međunarodni ugled u regiji i Europi da nije međunarodnim ugovorom i na miran način našla rješenje za to pitanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene