Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karadžić uživa potporu nepismenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na fasadama triju stambeno-poslovnih zgrada u centru Zenice jutros su osvanuli grafiti koji veličaju Srbiju i bivšeg vođu bosanskih Srba, haškog optuženika Radovana Karadžića.

Nepoznate osobe bojom su na zgradama u ulici Branilaca Bosne 8, 10 i 12 ispisali 'Ovo je Srbija' i 'Živio Karađić'. Građani Zenice osuđuju ovaj čin, a posebne reakcije grafiti su izazvali među obiteljima nestalih, koje su se jučer, na Dan nestalih BiH, prisjetili svojih najmilijih.

Pročitajte i ovo Grafit na Zrinjevcu Na udaru i stranke FOTO Pogledajte uvredljive grafite koji su osvanuli preko noći u centru Zagreba Uvredljivi grafit u Splitu Gotovo svakodnevica FOTO Osvanuli novi uvredljivi grafiti u Splitu: "Naguzio te Puljak... radite samo za svoj interes"

- Ako ispisivanje grafita promatramo u kontekstu jučerašnjeg datuma, Dana nestalih u BiH, poruka koja je osvanula zaslužuje najjaču osudu. Iako je prezime zločinca Karadžića ispisano pogrešno, jasna je poruka onoga tko je to inicirao. To pokazuje da u BiH još uvijek postoje snage koje nisu za cjelovitu BiH i ne priznaju državu u kojom živimo, rekao je Zedi Samir Pojskić, član Kantonalnog odbora Saveza logoraša ZDK.

Slučaj je oko 10.00 sati policiji prijavio Hasan Kreho, predsjednik obližnje mjesne zajednice Brist, jedan od brojnih građana Zenice koji su primijetili nacionalističke grafite na zgradama u centru grada. U jednoj od zgrada na kojoj su osvanuli grafiti smještena je i Obavještajno sigurnosna služba Federacije BiH (FOSS), što ovom slučaju daje dodatnu težinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene