Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo 162 ljudi

Kapetan zrakoplova Air Asie napravio je nešto vrlo neuobičajeno prije nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražitelji pregledavanjem ostataka zrakoplova otkrivaju nove dokaze o nesreći za koju bi mogao biti kriv i - kapetan.

Kapetan zrakoplova Air Asie koji se u prosincu prošle godine strmoglavio u Javansko more nije bio na svom mjestu u vrijeme nesreće. Avionom je izgleda upravljao kopilot koji je izgubio kontrolu, a dok se kapetan vratio u svoje sjedalo već je bilo prekasno za spašavanje zrakoplova koji je padao, piše Independent pozivajući se na dvojicu izvora bliskih istrazi.

Oni su kazali kako su pregledavanjem ostataka zrakoplova otkrili kako je kompjutorski sustav - FAC, kapetan isključio, što je, ističu, vrlo neuobičajeno i u principu se ne radi. A da bi to napravio, kapetan je morao napustiti svoju poziciju.

Isključivanje FAC-a nije vjerojatno direktno promijenio putanju zrakoplova, ali u svakom slučaju, bi onemogućio zaštitu koja inače sprječava pilota da ide preko sigurnosnih granica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Boeingova avion kojemu su otpala vrata Drama u zraku Boeing u sve većim problemima: Avionu s više od stotinu putnika tijekom leta otpao dio krila Ilustracija On sve opovrgava Bivši premijer izbačen iz zrakoplova, posvađao se sa stjuardesom: Bio je pijan?

Istražitelji se razilaze: je li Airbus eksplodirao ili ne?

Nakon što je FAC isključen, zrakoplov je najprije krenuo u oštar uspon, a onda je počeo gubiti visinu, vjeruju istražitelji.

U nesreći je poginulo 162 ljudi.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene