Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STRADAO NA DUŽNOSTI

Junak: Kanadski Hrvat svojim organima spasio život troje ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
John Živičić bio je jako cijenjen u svojoj zajednici. Stradao je na dužnosti, a na pogreb su došli brojni kanadski političari

Tisuće ljudi u ponedjeljak je došlo na posljednji oproštaj od Johna Živčića, kanadskog policajca hrvatskog podrijetla. U dugoj koloni počast su mu odali kolege policajci, političari i mnoge javne osobe. Među njima je bio i problematični gradonačelnik Rob Ford, piše cbc.ca.

Živičić je stradao na dužnosti 30. studenog kada je u neoznačenom automobilu jurio za potencijalno pijanim ili drogiranim vozačem. Tijekom potjere s automobilom je izletio s ceste i udario u drvo. Dva dana kasnije u bolnici je podlegao ozljedama.

Pročitajte i ovo Policajac Dobio novčanu kaznu Hrvatskog policajca koji se odazvao pozivu Vojske Srbije vratili na posao Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca

John je kao policajac radio više od šest godina. U zajednici je bio jako cijenjen, a iza sebe je ostavio tugujuću obitelj i prijatelje. Njegov brat Tom na pogrebu je održao govor koji je ganuo mnoge.

"Nikada u mom životu nisam bio ponosniji. Nažalost neću imati mogućnost ovaj govor na njegov vjenčanju ", rekao je i dodao kako je njegov brat bio čovjek s jednostavnim vrijednostima koje je naučio od roditelja Hrvata. Obitelj je, rekao je Tom, donirala Johnove organe.

"To nije bio lak zadatak. John je imao rijetku krvnu grupu. Na kraju je njegovo srce otišlo pacijentu u SAD-u, a bubrezi dva odvojena primatelja u Torontu", rekao je Tom.

"Trebali smo da nešto dobro izađe iz ove tragedije" zaključio je. John je uljepšao Božić trima obiteljima.

Na pogrebu je govor održao i šef policije u Torontu. Bill Blaire rekao je kako je John bio čovjek koje su svi ponosno mogli isticati kao kolegu i prijatelja.

Nakon sprovoda obitelj i prijatelji prisustvovali su misi zadušnici u hrvatskoj crkvi u Wellandu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene