Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naftni projekti

Kanađani poludjeli zbog hrvatskih radnika: Radili isti posao za 50% manje plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski radnici zamijenili su 65 Kanađana na poslovima naftnih projekata u Alberti. Kanadskim radnicima podijeljeni su otkazi, a Hrvati su isti posao radili za 50% manju plaću.

Izrazito nezadovoljstvo među Kanađanima izazvao je potez tvrtke Pacer-Promec koja je podijelila otkaze 65 radnika, inače Kanađana, na naftnim poljima i zamijenila ih radnicima iz Hrvatske, piše Sudbury Star.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku Potraga za zaposlenicima - 1 Očajni poslodavci Nude 300 eura za onog tko im nađe radnika: "To je postala nemoguća misija"

Ova je vijest stigla i do federalnih ministara koji su bili prisiljeni reagirati. Iako u Kanadi postoji program za privremeno zapošljavanje stranih radnika, on ne vrijedi za sve poslove, posebno ako postoje kanadski državljani koji bi obavljali taj posao, rekao je ministar rada Alberte Thomas Lukaszuk i dodao kako taj program ne smije poticati zapošljavanje jeftinije radne snage.

DRAMA hrvatskih pomoraca: Nasukali se kod Kanade, ponestaje im hrane!

Prema nekim informacijama, kanadski radnici su za taj posao dobivali 36 dolara po satu dok su hrvatski radnici za isti posao dobivali 18 dolara. Tvrtka Pacer-Promec priznala je grešku te vratila otpuštene radnike na posao, a naše radnike preusmjerila na druge projekte.

Inače, one tvrtke koje se uhvati u zlorabljenju programa privremenog zapošljavanja stranih radnika dospijevaju na crnu listu te im se onemogućuje ponovno zapošljavanje stranaca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene