Pokušaj otmice u Taipeiju (Foto: Screenshot)
Pokušaj otmice u Taipeiju (Foto: Screenshot) Foto: Screenshot

Majka na Tajvanu spasila je svoju kćer nakon što ih je zaskočio 33-godišnji muškarac koji je pokušao oteti sedmogodišnju djevojčicu.


Majka, javnosti poznata samo po prezimenu Wu, počela se navlačiti s muškarcem koji joj je na ulici u Taipeiju prošle srijede pokušao oteti sedmogodišnju kćer. Neuspješni otmičar pustio je djevojčicu nakon što su u pomoć priskočili prolaznici.

Vezani članci Joe Biden i Xi Jinping Prvi put licem u lice kao predsjednici: "Ne mislim da postoji pokušaj Kine da napravi invaziju na Tajvan" Ilustracija "Dijete više nećete vidjeti. Mi smo otišli u Srbiju": Poziv djeda koji je digao sve nadležne institucije i policiju na noge

Na ispitivanju u policiji, 33-godišnji Zhou je rekao da je zamijenio Wu za dijete koje zna. Djevojčica se u trenutku pokušaja otmice vraćala iz škole sa svojom majkom.

Snimke nadzorne kamere koje je objavila policija pokazuju da je Zhou čekao ispred restorana prije nego što je došlo do navlačenja tijekom kojeg je uplašena majka vrišteći zvala pomoć.

Wu je tajvanskoj televizijskoj postaji rekla da je napadač njezinu kćer tijekom navlačenja i gušio. Dodala je da se bojala da će joj nauditi oružjem.

Radnica iz obližnjeg restorana rekla je da je u restoranu tijekom napad bila gužva. Dodala je da je vrištanje majke bilo upozorenje za goste i osoblje, koji su bili spremni pomoći. Također je rekla da je napadača često znala vidjeti u susjedstvu.

Policija je rekla da je napadač poslan na zdravstvenu procjenu kako bi se izbjegli daljnji napadi. Još nije otkriveno koji su bili njegovi motivi. Istraga je još uvijek u tijeku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju