Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kambodža: Uništene 33 tone ulja od kojeg se proizvodi ecstasy

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kambodžanske su u suradnji s australskom policijom, zaplijenile i uništile čak 33 tone ulja bogatog safrolom, ključnog sastojka koji se koristi u proizvodnji sintetske droge ecstasyja, izvijestili su u petak dužnosnici australskog veleposlanstva.

Od navedene količine može se proizvesti oko 245 milijuna tableta ecstasyja, čija je vrijednost na tržištu viša od 7,6 milijardi australskih dolara (oko 7,3 milijarde američkih dolara), stoji u priopćenju veleposlanstva.

Pročitajte i ovo Maloljetnici preprodavali drogu iscrpna istraga Uhićeni maloljetni dileri: Uhvatili ih s kilogramom trave, drogu prodavali vršnjacima kraj škole Ilustracija odluka vlade Ovo su nove cijene ulja, šećera, mesa: Dva proizvoda poskupljuju

Ulje se dobiva iz ekstrakta korijena drva sasafrasa. Policija je pronađenu količinu počela spaljivati još u srijedu, rekao je novinarima šef policije i glavni tajnik Državnog ureda za borbu protiv droge Lour Ramin. "Riječ je o vrsti ulja koja se proizvodi u proizvodnji tableta ecstasyja", objasnio je.

Članovi australske Savezne policije nadzirali su spaljivanje ulja u udaljenoj kambodžanskoj pokrajini Pursat, od glavnoga grada Phnom Penha udaljenoj oko 160 km.

"Ova zapljena dokaz je da se Kambodža ozbiljno i odgovorno suočava s izazovom suzbijanja proizvodnje droge koja se izvozi u regiju", rekao je dužnosnik australske državne policije Philip Hunter, dodavši kako je riječ o "značajnom udarcu ilegalnoj trgovini droge u regiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene