Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Kalabrija: Povećan nadzor policije zbog moguće mafijaške odmazde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povećan je broj snaga sigurnosti, kao i nadzor, u četvrtak u regiji Kalabriji, iz koje su sudionici međumafijaškog pokolja do kojeg je došlo u njemačkom gradu Duisburgu, u noći između utorka i srijede, kada su ubijena šestorica pripadnika kalabrijske mafije, što bi, kako se sumnja, moglo izazvati i mafijašku odmazdu u Italiji.

U Reggio Calabriji, na jugu Italije, održan je u četvrtak sastanak najviših predstavnika snaga reda, među kojima je bio i šef za borbu protiv kriminala Francesco Gratteri, kako bi se utvrdile preventivne mjere zbog moguće odmazde za pokolj u kojemu je ubijeno šest pripadnika mafije zvane 'ndrangheta.

Pročitajte i ovo Gaye Tims, supruga preminulog muškarca - 2 hitno očitovanje Supruga kanadskog turista tvrdi da je preminuo bez razloga: Iz bolnice kažu - propusta nema Ilustracija OGLASIO SE RAVNATELJ Nakon teških optužbi bolnica u Čakovcu pokrenula internu istragu: "Ako se zaista dogodilo, ispričavam se zbog neugodnosti"

 Prema ocijeni talijanske istrage, cilj napada ubojica u Duisburgu bio je Marco Marmo (25), koji je i ubijen, jer je smatran odgovornim za smrt Marije Strangio (33), supruge šefa mafije suparničkog klana, koja je ubijena na Božić prošle godine.

Ubijeni u Njemačkoj pripadali su mafijaškom klanu Pelle-Romeo, pa je talijanska policija, koja surađuje s njemačkom, uvjerena kako je to spektakularno masovno smaknuće dio obračuna klanova iz mjesta San Luca u regiji Kalabriji. 

Pretpostavlja se da su šestoricu ubili ubojice druge obitelji, klana Strangio-Nirta, s obzirom da su dva klana u sukobu od 1991. godine i od tada je bilo više ubojstava, ali nikad nije ubijeno toliko osoba odjednom i nikad u nekoj drugoj zemlji.

Dva klana počela su se međusobno ubijati nakon što je skupina mladih tijekom karnevala 1991. godine bacila jaja na skupinu mladih drugog klana. Ta "uvreda" dovela je do pravog rata, koji je započeo iste godine, ali u kojem je samo u posljednjih osam mjeseci ubijeno 11 osoba. Nakon obračuna u Njemačkoj, prvog izvan Italije, ali i izvan Kalabrije, talijanska policija ne isključuje mogući nastavak rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene