Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U srijedu 20. siječnja

Kako će izgledati Bidenova inauguracija: Otkriveni novi detalji, poznato i koje će zvijezde sudjelovati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki glumac Tom Hanks vodit će posebnu emisiju koja će se istodobno prikazivati na svim većim američkim televizijskim mrežama nakon svečanog preuzimanja dužnosti Joea Bidena, uz sudjelovanje glazbenih zvijezda među kojima su Jon Bon Jovi i Justin Timberlake, pišu američka glasila.

Bidenov tim nije komentirao na upit agencije France Pressea, ali su Justin Timberlake i pjevačica Demi Lovato odvojeno potvrdili informaciju o održavanju događaja i o svom dolasku.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Analiza Ivane Petrović "Čudi me kada se govori da će doći do potpunog zaokreta u politici SAD-a. Ipak nešto ostaje" Slika nije dostupna ujedinjenje amerike Povijesna svečanost koju je pratio cijeli svijet: Trenuci koji su obilježili Bidenovu inauguraciju

Ovaj put u programu, koji je pripremio Odbor za predsjedničku inauguraciju, nisu predviđene svečanosti koje inače prate predsjednikovu prisegu, a ove su godine otkazane zbog epidemioloških razloga.

Godine 2009. Aretha Franklin pjevala je na prvoj inauguraciji Baracka Obame. Uz nju su nastupili Bruce Springsteen, U2, Shakira i Stevie Wonder.

Četiri godine poslije, na njegovoj drugoj inauguraciji, Beyonce je pripala čast da otpjeva nacionalnu himnu.

Godine 2017. Donald Trump se naprotiv morao zadovoljiti drugim, pa i trećim ešalonom pjevača na svojoj inauguraciji jer nije bio omiljen u svijetu zabave.

"Celebrating America", specijalnu emisiju koja će se prikazivati u srijedu 20. siječnja u najgledanijem terminu, prenosit će televizije ABC, CBS, NBC, CNN i MSNBC te YouTube kanal inauguracijskog odbora.

U programu će se odati počast "junacima" koji su se istaknuli u protekloj godini obilježenoj pandemijom koronavirusa.

Inauguraciju koja će se održati u srijedu 20. siječnja u podne (u 18 sati po hrvatskom vremenu) nadgledat će 15.000 pripadnika Nacionalne straže.

Inače, na inauguraciji novog američkog predsjednika Joea Bidena uzvanici će piti i hrvatsko vino s Pelješca.

"Jedno vino je Zinfandel Benmosche, a drugo je Dingač Benmosche. Oba su vina autohtone hrvatske sorte i radi se o zrelim, težim, bogatijim, korpulentnijim vinima. Ja bih rekao da je dingač zapravo lijek i uopće me ne čudi odabir stručnjaka koji očito rade s novim predsjednikom, novim uredom, da se odlučuju za jedno takvo vino", objasnio je sommelier Siniša Lasan u Dnevniku Nove TV. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene